Concept

Zwevende constructie

Zwevende wolk boven het landschap

Het nieuwe ziekenhuis zweeft als het ware boven het landschap en wordt door licht en natuur gedomineerd. De ontwerpers koppelen hoogtechnologische zorg aan een algemeen gevoel van welbehagen en vrije beweging voor iedereen die in het nieuwe ziekenhuis verblijft, werkt of komt.

De link tussen binnen en buiten, tussen zorgfaciliteiten en publieke ruimtes is vrijwel naadloos met als gevolg een uitnodigende en inspirerende omgeving. De architectuur maakt als het ware deel uit van het genezingsproces.

Ceci n’est pas un hôpital – de verwijzing naar Magritte duidt op een ziekenhuis dat niet aanvoelt als een ziekenhuis maar eerder als een geruststellende en open state-of-the-art zorgomgeving die inspirerend is, vol licht, natuur, warmte en verbeelding.

Ceci n’est pas un hôpital

Ceci n’est pas un hôpital