FAQ

Wanneer is het ziekenhuis klaar?

Wat gebeurt er met de huidige ziekenhuizen in Knokke en Blankenberge?

Hoeveel kost het nieuwe ziekenhuis?

Kan ik de werf bezoeken?

Hoe zal het ziekenhuis te bereiken zijn?


Wanneer is het ziekenhuis klaar?

> De verhuis staat gepland in 2017. De oplevering zal wellicht vroeger plaatsvinden zodat verschillende diensten er eerst kunnen proefdraaien.


Wat gebeurt er met de huidige ziekenhuizen in Knokke en Blankenberge?

> Huidige campus Knokke zal een nieuwe functie krijgen, vermoedelijk binnen de ouderenzorg.

> Blankenberge: In 2002 nam de Vlaamse Regering, op basis van het Zorg Strategisch Plan, de beslissing om te kiezen voor één zorgcampus in Knokke-Heist. AZ Zeno maakte direct de belofte om te streven naar het behoud van de campus Bl’ge met als minimumscenario het behoud van de spoeddienst,  dagziekenhuis en de polikliniek. Na vele jaren overleg bij de Vlaamse en Federale overheid mocht AZ Zeno begin 2011 toch een wijziging van het ZSP aanvragen. Deze werd bekomen in juni 2012.  In Blankenberge blijft ondermeer behouden: een polikliniek, een dagziekenhuis, de dienst SP-locomotorisch, de dienst SP-cardio pulmonaire, de dienst Geriatrie en de dienst spoedgevallen. Dit betekent dat meer dan 94% van het huidige patiëntenbestand ook in de toekomst in Blankenberge geholpen kan worden. Het behoud van de campus Blankenberge heeft als gevolg dat er 10 miljoen minder subsidies worden uitgereikt maar dat is de toekomst van Blankenberge meer dan waard .


Hoeveel kost het nieuwe ziekenhuis?

> Tussen 215 en 230 miljoen euro.


Kan ik de werf bezoeken?

> Momenteel worden er geen bezoeken georganiseerd. Vóór het ziekenhuis z’n deuren opent zullen er wel nog bezoeken georganiseerd worden. Deze bezoeken zullen gecommuniceerd worden via deze website.


Hoe zal het ziekenhuis te bereiken zijn?

> De hoofdinrit van het nieuwe ziekenhuis bevindt zich langs de Kalvekeetdijk. Op het punt Kalvekeetdijk-Natiënlaan wordt door het Vlaams Gewest een rondpunt aangelegd. De spoedgevallendienst krijgt een aparte inrit voor ambulances, bereikbaar vanop de Natiënlaan.

Locatie nieuwbouw